Zuurkool met zoete aardappelenZoet, zuur en een zoutje

Van het weekend vroeg ik aan jullie, “zuurkool met zoete aardappelen, go or no go?”

 

De helft van jullie zal gedacht hebben, die is gek. Een kwart, nha we wachten wel ff af en de andere kwart, why not? Nou ik kan je vertellen, het is zeker een go! Sterker nog, dit smaakt mij beter dan met gewone aardappelen. Manlief had meer happen nodig en wil nog geen keuze maken. De kleine muiter keurde vooral de rookworst goed, smaakte naar meer, meer en nog meer..

 

Zoet, zuur en een zoutje, oftewel de perfecte combi.

 

Je kunt de zoete aardappelen koken en verder hetzelfde te werk gaan als bij ‘gewone’ zuurkool stamppot, maar je kunt zoals ik heb gedaan de aardappelen ook gaar roosteren in de oven. Daardoor krijg je een net wat ander smaakje. Qua tijd ben je misschien maar 10 minuten extra kwijt. Dat is te overzien, toch?

 

Recept voor 3-4 personen

 

Ingrediënten:

 

800 gram zoete aardappelen

500 gram zuurkool

1 kaneelstokje

1 ui, fijn gesnipperd

1 bakje spekjes

100 gram parmaham, één plakje per pers.

olijfolie

roomboter

peper & zout

 

Bereiding:

 

Als eerste mag je de oven voor verwarmen op 200 graden. Daarna kunnen de aardappelen geschild en in grove stukken gesneden worden. Leg vervolgens alle stukken in een braadslede, voeg flink wat olijfolie, peper & zout toe. Grill de aardappelen 30-40 minuten in de oven. Kook de zuurkool met een kaneelstokje zoals aangegeven op de verpakking. Bak daarna de spekjes samen met de gesnipperde ui. Wanneer de aardappelen zacht aanvoelen kunnen ze geprakt worden, voeg eventueel nog een klontje roomboter toe en mix daarna de zuurkool, spek en ui er doorheen.

 

Voor een extra krokant zoutje heb ik een aantal plakjes parmaham 5-10 minuten in de oven krokant gebakken. Ook weer in een oven op 200 graden.

 

Naar keus bak, braad of warm je een lekker worstje of wat anders op om je stamppotje compleet te maken. #Njoy

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.