Zelfgemaakte aardappelpuree



Tijdens de kookworkshop ‘3 gangen Kerstdiner’ hadden we als hoofdgerecht Kippastei.

 

Kippastei met zelfgemaakte aardappelpuree en frisse wortel courgette salade.

 

Wat heb je nodig voor de aardappelpuree:

 

1 kg kruimige aardappelen

100 ml melk

25 gram roomboter

1 mespunt nootmuskaat

zout

 

Aan de slag

 

Doe een laagje water in de pan en begin met het schillen van de aardappelen. Na het schillen halveer je de aardappelen en leg je ze in het water. Als je alles geschild hebt kijk je of de aardappelen net onder water staan. Beetje zout erbij en koken maar. Na 20 minuten pak je een vork en kijk je of je makkelijk in de aardappel kan prikken. Ja? dan zijn ze klaar en kun je de aardappelen afgieten. Let op, kokend water is heel heet! Doe dit samen met een volwassene.

 

Weeg 25 gram boter af en zorg dat je 100 ml melk klaar hebt staan. Giet de helft van de melk en het klontje boter bij de aardappelen. Nu komen je spierballen aan de beurt. Pak de stamper en leef je uit, prak de aardappelen tot een puree. Voeg eventueel nog wat melk toe om het smeuïg te maken, maar let op dat het niet te ‘nat’ wordt. Aan het eind rasp je het nootmuskaatbolletje een stukje en voeg je een heel klein beetje bij de aardappelen, een mespuntje. Echt niet meer!

 

Klaar is je puree.

 

Recept is voor 4 personen.

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.