Weekend tip, ga op pad voor een kaki!



En maak jezelf en je huisgenoten blij met een heerlijk fris zoet toetje.

 

De mooi oranjerode vrucht is nu volop verkrijgbaar en lekker zoet van smaak. Ook de kleine smulpaapjes onder ons zullen smikkelen van dit stukje fruit. Je kunt de kaki uit de hand eten, maar ook super goed verwerken in een toetje of een salade met geitenkaas.

 

Wat heb je nodig voor 4 toetjes:

 

500 gr kwark

1 limoen

3 kaki’s

2 takjes verse munt, heel fijn gesneden

1 eetl. honing

50 gr ongezouten pistache nootjes

 

Aan de slag:

 

Hak de pistache nootjes fijn en doe ze in een anti-aanbakpan zonder boter of olie, rooster de noten 5-10 min. Meng in de tussentijd het sap van de limoen en de verse munt door de kwark.

Schil de kaki en snij de kaki in kleine stukjes of mooie schijfjes.

 

Verdeel de helft van de gesneden kaki over vier glazen. Vul aan met de kwark en eindig met weer een laagje kaki. Meng in een bakje de geroosterde pistache nootjes met een eetl. honing.

 

Verdeel de pistache over de vier gevulde glaasjes en smullen maar! #weekend #tip #Njoy

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.