Vanillemascarpone met aardbeienWorkshop 10 augustus 2016

 

Voor 4 overheerlijke toetjes heb je nodig:

 

250 gr mascarpone

250 gr Griekse yoghurt

1 vanille stokje

1 bakje aardbeien

4 bastognekoekjes

 

Daar gaan we:

 

Meng de mascarpone en yoghurt in een grote kom door elkaar, gebruik een lepel of keukenmixer. Snij het vanillestokje open en haal de zaadjes er voorzichtig uit met een mesje. Voordat jullie met het vanillestokje aan de slag gaan, laat ik jullie eerst zien hoe je dat het beste kan doen. De zwarte zaadjes gaan door de yoghurt en mascarpone, nu heb je een soort vanillemousse.

 

Pureer 375 gr aardbeien met een staafmixer helemaal fijn, voeg eventueel een eetlepel warm water toe zodat de saus lekker zacht en smeuïg wordt. Snij de overgebleven aardbeien in kleine stukjes.

 

Verkruimel vier bastognekoekjes fijn en verdeel dit over vier glazen. Op de bastognebodem schep je een lepel mousse, dan een laagje aardbeienpuree, laagje mousse en eindigen met kleine stukjes aardbeien. Wanneer je poedersuiker in huis hebt kun je dat mooi over het toetje strooien of wat dacht van chocolade schaafsel?

 

Het smaakt nog lekker dan dat het eruit ziet! Eet Smakelijk.

 

# tip: zet de vanillemousse en aardbeienpuree (min. een half uurtje) in de koelkast en maak de laagjes pas vlak voor serveren.

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.