‘Tomato challenge’De moestuintjes, ze zijn er weer. De één wordt helemaal wild, vooral kids die je bij de uitgang smekend aankijken of je afstand wil doen van één van de bakjes en de ander denkt “Al weer? Wat moet ik met die dingen”.

 

Tijdens de koffiepauze levert het ook weer extra gesprekstof op, al dan niet met een grap of succesverhaal van vorig jaar. Vergeten geplante slamoestuintje die achter het schuurtje ontpopte tot een oerwoud. Ook tips komen voorbij, waarvan eentje mijn aandacht trok. Eén van de collega’s vertelde dat als je een tomaat in plakken snijd en deze in de aarde doet het uitgroeit tot een tomatenplant. Niks zaadjes van het ‘moestuintje’, gewoon zaadjes van de tomaat zelf.

 

Thuis werd ik eerst bedenkelijk en daarna met een grijns aangekeken toen ik met het verhaal aan kwam zetten. Manlief dacht gelijk aan 1 april. Zijn reactie was, “schat vertel morgen op je werk maar niet dat je het gaat proberen”. Dochterlief en mama zijn wat naïever ingesteld, of kan ik dat nog niet zeggen over een vierjarige?

 

Mamma is wel in voor een experimentje en dochterlief ook gezien er aarde en water aan te pas komt. Twee stralende oogjes, een (inmiddels lege) gieter en een schepje verder was ons bloempotje gevuld. Inclusief een hele tomaat in plakken!

 

Kom maar op met die tomaten, een beetje zon en af en toe wat water. Moet lukken zou je zeggen.

 

Wie doet er mee?

 

Voor wie net zo nieuwsgierig (klinkt leuker dan naïef) is als ik, zal ik af en toe een update over de vorderingen delen. Ik gok dat  er nog een paar weken overheen gaan voor we een groen sprietje gaan zien, maar wordt vervolgd. In de tussentijd gaan we gezellig naar de markt of groenteboer.

 

Het zou leuk zijn als er meer mensen gaan experimenteren en de vorderingen delen, ik daag je uit;-)

 

Wie gaat de ‘Tomato challenge’ aan?

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.