Sinaasappelkwark met banaan en crunchy pistacheKookworkshop 10 augustus 2016

 

Voor 4 overheerlijke toetjes heb je nodig:

 

50 gr ongezouten gepelde pistachenoten

1 eetl. honing

500 gr kwark

1 á 2 perssinaasappels

2 bananen
Aan de slag:

 

Hak de pistache nootjes fijn (dit kun je doen door de nootjes in een theedoek te leggen en erop te slaan met een koekenpan of iets anders hards en plats of gebruik een vijzel of keukenmachine, maar de koekenpan is de leukste optie;-) en doe ze in een anti-aanbakpan zonder boter of olie. Rooster de noten 5-10 minuten in de pan, zet het vuur laag en houd de nootjes goed in de gaten. Roer ze af en toe door elkaar. LET OP de pan wordt heel heet, denk aan je vingers.

 

Was de sinaasappel en rasp de sinaasappelschil, ik zal je twee manieren laten zien. Wederom goed op je vingers letten! Pers de sinaasappel en meng het sap en de rasp door de kwark. Meng net zoveel sap erbij totdat jij de dikte van ‘mousse’ goed vindt.

 

Schil de bananen en snij de bananen in kleine stukjes. Pak vier glazen en schep een lepel mousse in een glas. Verdeel daarna de gesneden banaan over de vier glazen en schep daar weer een lepel mousse op.

 

Meng in een bakje de geroosterde pistachenootjes met een eetlepel honing. Verdeel de pistache over de vier gevulde glaasjes en smullen maar!

 

#tip: zet de mousse (min. een half uurtje) in de koelkast en maak de glaasjes pas op vlak voor het uitserveren.

 

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.