Shaun the SheepWat is hij leuk he;-)

Word er helemaal blij van haha

 

Maar hij is niet voor mij, hij is voor het Paasontbijt op school.

 

Onze dochter van vier mag, of eigenlijk de ouders mogen, voor vijf kindjes wat lekkers meenemen. Op het raam hangt een lijst met alle namen van de kindjes uit de klas en daarachter mogen de ouders opschrijven wat ze gaan maken of iig gaan meenemen. Ik wist nog niet precies wat, dus ik dacht ‘iets met fruit’. Dat is ook letterlijk wat ik heb opgeschreven.

 

Gelijk dacht ik weer terug aan het kerstdiner.. Heel leuk, heel gezellig en ook hier had iedereen wat op een lijst geschreven en gemaakt. Ik ging toen met mixed feelings weer terug naar huis, onze dochter achterlatend met onze (‘zielige’) hapjes.

 

Oh oh de tafels lagen helemaal vol, dikke prachtig versierde muffins, vol geprikte satéprikkers (wel met fruit), cakejes in de vorm van Rudolf, kerstbomen met smarties, je kunt het zo gek niet bedenken. Kwam ik (braaf) aan met mijn kleine bordje met zes mini komkommer-roomkaas-bootjes.

 

Het was onze vuurdoop van hapjes maken voor school. Nog steeds heb ik mixed feelings, je wilt graag wat leuks meegeven en je wilt je houden aan de zes ‘kleine’ hapjes. Toch heerste er voor mijn gevoel een grote prestatie drang tussen de hapjes. Je zag het ene hapje jaloers naar het andere hapje kijken, “wat ben je mooi, groot en lekker”.

 

Ik lijk wel een moraalridder om te kiezen voor fruit, waarom niet voor chocola of poffertjes of cupcakes of weet ik veel? Alle plekjes waren al gevuld. Creativiteit ten top!  Dus bleef fruit over. Die muiters komen denk ik weer voor een flinke uitdaging om alles op te krijgen.

 

De oogjes  groter dan hun buikje.

 

Mijne kunnen ze opeten of zelfs meenemen;-) Hoop dat ze leuk gevonden worden! Mijn dochter heeft ze goedgekeurd en heeft flink meegeholpen, de watjes zaten meer aan haar vingers dan aan de mandarijn maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Wil je ook een Shaun the Sheep maken?

 

De afbeelding van Shaun zijn gezichtje heb ik van internet geplukt. Verder heb je, jawel, mandarijnen nodig. Watjes, tandenstokers en kokindjes. Vier kokindjes en twee tandenstokers per schaapje.

 

Oh en niet te vergeten, lijm.

 

Smeer de mandarijn in met lijm, plak het gezichtje erop en daarna de watjes. Breek  twee tandenstokers doormidden en prik daar de kokindjes op en zet de vier voetjes onder de mandarijn. Even aandrukken en klaar! Njoy, fijne Pasen.

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.