‘Pasta pesto met spinazie en kip’



Kookworkshop ‘Italiaanse lunch’

 

Tijdens de kookworkshop in september hebben we onder andere dit recept gemaakt en je ziet het, dikke duim!

 

Wat heb je nodig aan ingrediënten:

400 gram verse spinazie

300 gram kipfilet

300 gram pasta schelpen

1 rode paprika

1 ui

6 eetlepels rode pesto

peper & zout

 

Ingrediënten voor de rode pesto:

180 gram zongedroogde tomaten

20 gram basilicum

2 tenen knoflook

4 eetlepels balsamicoazijn

80 gram cashewnoten

60 gram grana padano dop 32+ (kaas)

80-100 ml olijfolie

peper & zout

 

Wat te doen:

De pasta pesto smaakt het lekkerst met eigengemaakte rode pesto. Dus daar gaan we: pak alle ingrediënten bij elkaar en snij vervolgens de zongedroogde tomaten in vieren. Zodra dat klaar is haal je de blaadjes basilicum van het steeltje, zet dit even apart. Net als de knoflook, je hebt twee tenen nodig. Deze mogen eerst nog gepeld en één keer door midden gesneden worden.

 

De grana padano dop mag geraspt worden, je hebt ongeveer 60 gram nodig.

 

Als laatste mogen alle ingrediënten in de keukenmachine, ook een beetje peper & zout voor extra smaak en een flinke scheut olijfolie, nog niet alles! Je kan de pesto ook met een staafmixer maken, maar als je een keukenmachine hebt zou ik daar voor gaan.

 

De keukenmachine heeft meer kracht en meer ruimte in de kom. Als je met een staafmixer aan de gang gaat moet je zorgen dat je er beweging in blijft houden, houd de staafmixer niet stil vast want dan loopt je pesto ook vast. Om de pesto soepeler te maken kun je nog wat olijfolie toevoegen.

 

Afhankelijk van hoe dik de pesto is geworden en hoe dik jij de pesto wil hebben, giet je er nog wat olijfolie bij. Of niet 😉 Even proeven of je tevreden bent met de smaak? Dan verder met het gerecht.

 

Wat je straks over houdt is ook heel lekker op brood of op een cracker.

 

Okè, verder met de ‘Pasta Pesto’

 

De paprika en ui mogen fijn gesneden worden, snij de paprika niet te fijn. Het is mooi om de paprika terug te zien tussen de groene spinazie bladeren. Het oog wil ook wat.

 

De kipfilet mag in kleine stukjes gesneden worden en hier meng je de zes eetlepels pesto doorheen. Zorg dat alle kip lekker ‘ingesmeerd’ is met pesto.

 

Fruit daarna eerst de ui en de paprika licht aan in een wokpan en voeg vervolgens de kip toe.

 

Terwijl de kip ligt bruin te bakken in de wokpan, mag je een pan met water opzetten voor de pasta. Flink wat water! Ik kook het water vaak eerst in de waterkoker en giet het dan over in de pan, lijkt sneller te gaan. Kijk op de verpakking hoe lang de pasta gekookt dient te worden.

 

Na 5-10 minuten bakken kan de spinazie bij de kip. Let op, 400 gram spinazie lijkt heel wat, maar voor je het weet blijft er niks van over. Voeg de spinazie wel in etappes toe, anders wordt de pan te vol en kun jij niet meer roeren. Leuk om dit met kinderen te doen en te laten zien hoeveel spinazie slinkt.

 

In de tussentijd is de pasta ook klaar en kan de pasta voorzichtig worden afgegoten.

 

Ook de pasta mag nu bij in de wokpan! Goed omroeren, want je wilt wel van alles wat op je bord hebben.

 

Als je het lekker vindt kun je nog wat geraspte kaas over je pasta strooien!

 

Buon Appetito

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.