Kippastei



Tijdens de kookworkshop ‘3 gangen Kerstdiner’ hadden we als hoofdgerecht Kippastei.

 

Kippastei met zelfgemaakte aardappelpuree en frisse wortel courgette salade.

 

Wat heb je nodig voor de kippastei:

 

800 gr kipfilet(stukjes)

25 gram boter

1 eetlepel olijfolie

bosje lente-uien

250 gram champignons

1 volle eetlepel bloem

2 theelepels mosterd

2 eetlepels crème fraîche

3 dl kippenbouillon

4 takjes verse tijm

bolletje nootmuskaat

pakje bladerdeeg

1 ei

 

Daar gaan we

 

Zet alle ingrediënten klaar en alles wat je verder nodig hebt. Zet ook alvast een volle waterkoker aan en de oven op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat de plakjes ontdooien.

 

Als het water kookt los je één bouillonblokje op in 300 ml kokend water. Zet nog even apart en roer af en toe door elkaar.

 

We gaan beginnen met het maken van de vulling. Zet een wokpan op een laag vuur met een scheutje olijfolie en een klontje boter er in. Snijd de champignons in vieren (twee keer door de helft) en bak ze bruin, voeg de kip toe en bak deze 3 minuten mee. De bosui mag je in kleine plakjes snijden en ook toevoegen.

 

Roer vervolgens één eetlepel bloem door de kip. Nu kan ook de mosterd, de crème fraîche en de kippenbouillon erbij. De blaadjes van de takjes tijm kan je er af ‘ritsen’, dit kun je samen met nog een beetje peper en zout en wat rasp van de nootmuskaat bij de kip voegen. Doe maximaal 1/4 bol geraspte nootmuskaat erbij. Laat het geheel een paar minuten pruttelen.

 

Giet samen met een volwassene de vulling van de kippastei in een grote braadslede. Bovenop verdeel je de plakjes bladerdeeg (let op haal de velletjes papier eraf), laat de plakjes elkaar iets overlappen. Klop een ei los en smeer de losgeklopte ei uit over het bladerdeeg.

 

De pastei kan nu 15 minuten de oven in. Kijk na 15 minuten of de bovenkant mooi bruin is geworden. Nog wat bleek? Ze de wekker op 5 minuten en kijk dan nog een keer.

 

De heerlijke geur komt je al tegemoet, geniet ervan!

 

 

Dit recept (voor 4 personen) is met de groeten van Jamie Oliver;-) uit het boek Jamie in 30 minuten.

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.