‘Kipkerrie in een rol’Kerstdiner op school

Ik dacht dat wij vroeg waren met het kerstdiner op school, maar ik hoor dat er vanavond al kinderen aan de lekkere hapjes gaan.

 

Mijn dochter heeft er ook zo’n zin in. Glitter jurk aan (ja, dat hoort erbij), in het donker naar school (heel spannend) en op school eten! Hoe tof is dat?

 

Heel tof en heel lekker.

 

Voor wie nog geen hapje bedacht heeft, misschien wat inspiratie.

 

Deze lekkere rol hebben we afgelopen zaterdag tijdens de kookworkshop ‘Party Snacks’ gemaakt. Iedereen was enthousiast!

 

Heb je al wat anders lekkers bedacht? Dan kan je dit recept natuurlijk bewaren voor de gezellig feestdagen die er aan komen. Fijne dagen en geniet!

 

‘Party Snack’

Ingrediënten:

6 eetlepels yofresh (mayonaise)

1 theelepel garam massala (kerrie)

7 gram peterselie

klein blikje ananas (stukjes)

9 plakjes kipfilet (vleeswaren)

3 volkoren wraps

peper & zout

 

Aan de slag:

Om te beginnen zet je eerst alles klaar wat je nodig hebt. Daarna mag als eerste de kerrie door de yofresh gemengd worden. Mijn voorkeur heeft garam massala, maar je mag natuurlijk ook andere kerrie gebruiken. Maak het jezelf makkelijk.

 

De ananas mag in nog kleinere stukjes gesneden worden, als het lukt in vieren. Ook de peterselie mag je fijnsnijden en beide mogen daarna door de kerrie-mayonaise. Nog wat zout & peper voor de smaak en het eerste gedeelte is klaar.

 

Nu is het tijd om de wraps op te warmen. Dit mag je doen in een anti-aanbakpan. Zonder olie of boter! De wraps verwarm je 2 á 3 minuten, regelmatig omkeren. Het verwarmen zorgt er voor dat de wraps soepeler worden en dus makkelijker te rollen.

 

Wanneer ze verwarmt zijn smeer je tweederde van de wrap in met je saus en éénderde laat je vrij. Op het ingesmeerde gedeelte leg je drie plakje kipfilet.

 

Dan mag er gerold worden. Omdat je éénderde vrij hebt gehouden, zal je zien dat er niet zo veel geknoeid wordt. Als je de wrap nog niet direct nodig hebt, kun je ze in aluminiumfolie rollen en even wegleggen in de koelkast.

 

Vlak voor gebruik snij je de rol in drieën of in kleine plakjes. Gezellige prikkers erin en klaar!

 

Eet smakelijk!

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.