Hartige groente muffin



Eén van de lunchsnacks tijdens de kookworkshop ‘Snack to School’

Lekker voor mee naar school of naar het werk!

Hiermee kom je de dag wel door;-)

 

Ingrediënten:

 

halve courgette

halve winterpeen

samen 300 gram

125 gr zelfrijzend bakmeel

100 gram geraspte kaas

10 gram verse peterselie

peper & zout

50 ml melk

2 eieren

 

Wat gaan we doen:

 

We pakken als eerste de keukenmachine erbij en zetten de fijne rasp er op, let op je vingers. We gaan een halve courgette en halve winterpeen raspen, door elkaar mengen en even apart zetten.

 

Zet de oven (samen met een volwassene) vast aan op 200 graden.

 

Voor het beslag gaan we eerst het zelfrijzende bakmeel en geraspte kaas met elkaar mengen in een beslagkom. De peterselie mag heel fijn gesneden worden en samen met wat zout & peper ook in de beslagkom.

 

In de andere kom gaan we de eieren, met de melk, loskloppen.

 

Nu gaan we alles bij elkaar voegen, de groenten en de losgeklopte eieren mogen bij het meel en de geraspte kaas. Alles heel goed door elkaar mengen, je mag geen meel meer zien! Blijven roeren, roeren, roeren..

 

Wij gaan gebruik maken van een silicone bakvorm, dus wij hoeven niks in te vetten. Ga je thuis met een andere muffinvorm aan de slag, vet de vorm dan eerst in met boter of olie.

 

We gaan de holtes tot drie kwart vullen. Dus er moet nog een randje over blijven. De muffin gaat rijzen en heeft dus wat ruimte nodig.

 

De muffins mogen nu 20-25 minuten de oven in. Doe dit samen met een volwassene, nooit alleen aan de gang met een hete oven!

 

Ze zijn klaar als ze flink omhoog zijn gekomen en er lekker bruin en yammie uitzien.

Njoy

 

De mix is goed voor 6-8 muffins, afhankelijk van de grote van de muffinvormpjes.

 

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.