Hartig bladerdeeghapje met groene asperge



Tijdens de kookworkshop ‘Paasbrunch‘ hebben we oa dit lekkere hapje gemaakt.

Makkelijk te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Dus eigenlijk geschikt voor elke feestje.

 

Het recept wat de kinderen hebben gekregen lees je hieronder, veel plezier met maken en opeten.

Als je klaar bent heb je een bord vol met 12 hartige hapjes.

 

Ingrediënten:

 

6 bladerdeeg vellen (diepvries)

6 groene asperges

6 plakjes prosciutto

2 eetlepels melk of een losgeklopt ei

3 theelepels sesamzaadjes

 

Wat gaan we doen:

 

We gaan beginnen met het voorverwarmen van de oven, haal de bakplaat uit de oven en zet de oven aan op 190 graden.

 

Daarna halen we de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en halen we de vellen van elkaar. Laat ze even liggen zodat ze kunnen ontdooien.

 

In de tussentijd kunnen we de asperges gaan koken. Snij 1 tot 2 cm van de onderkant, het harde gedeelte van de asperge en leg ze op de bodem van de pan. Giet er (kokend, uit de waterkoker) water bij en breng het water (opnieuw) aan de kook. Als het water begint te borrelen, kookt het water. Zet de kookwekker op 3 minuten. Na de 3 minuten kunnen we de asperges afgieten, vraag hierbij hulp van een volwassene. Kokend heet water is heel gevaarlijk, let goed op!

 

We gaan weer verder met het bladerdeeg. Verwijder de witte papieren velletje en pak een plakje prosciutto (Italiaanse gedroogde ham). Leg dit plakje op je deeg. De prosciutto is iets langer dan het deeg, snij de onderkant er van af en leg het aan de zijkant van je plakje deeg. Dit stukje was als het goed is nog niet bedekt.

 

Op het plakje prosciutto leg je een asperge. Let je op, deze kunnen nog warm zijn.

 

Tijd om te gaan rollen!

 

Rol losjes het deeg over de asperge en blijf doorrollen tot je een mooi rolletje hebt. Dit rolletje snijden we doormidden zodat je niet één maar twee hapjes hebt. Doe dit met alle 6 de plakjes, in totaal heb je dan straks 12 hapjes om uit te delen.

 

Smeer nu met een bakkwast het deeg in met een klein beetje melk of een losgeklopt ei en strooi daar een paar sesamzaadjes overheen. Daarna kunnen de rolletjes 15-20 minuten de oven in. Leg eerst bakpapier op de bakplaat en daar bovenop de hapjes.

 

De kookwekker mag op 15 minuten, als de wekker gaat kijk je of ze al lekker knapperig en bruin zijn geworden. Nog niet bruin genoeg? Zet de wekker op 5 minuten en kijk ze bruin;-)

 

De oven bedienen doe je altijd samen met een volwassene, voor je het weet verbrand je de vingers. Daar wordt niemand blij van.

 

Pak een leuk bordje erbij en leg daar je hartige hapjes op, klaar om uit te delen!

Njoy;-)

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.