Geliefd en gehaat, de schijf van vijf! Twee ons groente en twee stuks fruit..Twee ons groente en twee stuks fruit..

 

Voor de één een makkie, voor de ander een hele uitdaging en voor sommige geen beginnen aan. Voor mij? Een mooi streven en het gekke is, voor mijn dochtertje ben strenger of alerter moet ik eigenlijk zeggen, dan voor mijzelf. Ik wil wel en denk er vaak aan, maar haal ik het? Nee, zeker niet elke dag.

 

Deze week ga ik de uitdaging aan, elke dag minimaal twee ons groente en twee stuks fruit. Het is nu 13.45 uur en de eerste ons groente, worteltjes, is binnen. Fruit, nog twee stuks te gaan! Maar wat een geluk dat er volop aardbeien en kersen zijn, dan zijn twee porties geen straf;-) en een zelfs een makkie. Nu nog volhouden..

 

Voor de gein heb ik net een tomaat en daarna een ui op de weegschaal gelegd en wat denk je? De ui weegt meer dan een ons en een tomaat haalt de teller van 100 gr ook.  Wordt dit makkelijker dan gedacht? Wel als ik het ga verspreiden over de lunch en het avondeten. Twee ons in één keer ga ik niet halen, helemaal niet gezien de aardappelen een andere schijf toebedeeld hebben gekregen (net als die overheerlijke pasta).

 

Om de uitdaging goed te beginnen ga ik vanavond voor een quiche met broccoli, spekjes en (zongedroogde) tomaat, vergezeld met een lekkere  salade van rucola en lauwwarme cherrytomaatjes uit de oven.

 

Een goed begin is het halve werk! Halen jullie de twee stuks fruit en twee ons groente?

 

Voor het deeg heb je nodig: 200 gr bloem, 100 gr koude boter, 1 ei, 1 theel. zout, 2 theel. gedroogde oregano en 1 à 2 eetl. koud water. Alles kneden tot een mooie bol deeg en minimaal een half uur laten rusten in de koelkast.

 

Voor de vulling heb ik: 100 gr spekjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 4 zongedroogde tomaten aangebakken, daarna 5 min. 400 gr broccoli roosjes meegebakken en aan het einde 1 tomaat in kleine stukjes toegevoegd.

 

En de vulling is niet compleet zonder: 250 ml room, 150 ml melk, 3 eieren en 50 gr geraspte kaas. Alles goed mixen en daarna toevoegen aan de vulling. Op de top nog wat geraspte kaas en de quiche kan 30-35 min. de oven in, op 200 graden.

 

In de tussentijd kun je de side dish klaar maken: in een kleine ovenschaal doe je 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamicoazijn, 200 gr gehalveerde cherrytomaatjes, zout & peper. De schaal zet je 10 min. in de oven (200 Gr). Pak een mooi bord of een mooie kom waar je 75 gram rucola in doet en nadat de tomaten wat zijn afgekoeld hussel je de rucola en de tomaten door elkaar.

 

Eet smakelijk #Njoy

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.