Gek op toetjes en dol op koken.Samen met 5 kids aan de slag, recept kiezen (ga ik voor banaan/sinaasappel of ga ik voor de aardbeien), recept  lezen (het liefst onderaan beginnen;-) en zelf aan de slag met scherpe messen en raspen.

 

De dames die hadden gekozen voor de bananen hadden, naast de toetjes opmaken en opeten, het leukste onderdeel. Pistachenootjes verkruimelen met een pan! Je had ze tekeer moeten zien gaan.

 

De leeftijden en kookervaringen verschilde onderling, maar stuk voor stuk enthousiast aan de gang en een luisterend oor over hoe vanillestokjes en pistachenootjes groeien. Een vanillestokje opensnijden lukt iedereen, de zaadjes eruit halen vergt meer behendigheid en oefening maar ook dat lukte.

 

Bij mij loopt het water in de mond als de geur van vanille je tegemoet komt, één meisje dacht daar anders over. “Dit stinkt! Moet dat echt in het toetje?” Ja, dit moet echt in je toetje en smullen deed ze haha. Wel was ze bang dat de zaadjes die ze aan het einde meekreeg, zaadjes waren van een vanille orchidee.  

 

De meiden en heer hebben top hun best gedaan en het resultaat was heerlijk. Het was een gezellige en leerzame middag.

 

Bedankt dat jullie er waren.

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.