Gehaktballetjes met champignonsSorry meid, dat ik je heb misleid.

Om onze kleine meid meer groente te laten eten en vooral ook champignons. Niet alleen omdat ze zo gezond zijn, maar eigenlijk ook een beetje omdat mama ze zo lekker vindt en ze graag vaker zou willen eten. In één gerecht, zonder dat ze er uit gehengeld worden.

 

Heb ik daar wat op bedacht! Mevrouw heeft onlangs, zonder het te weten heerlijk een aantal champignons opgepeuzeld. Deze mooie smakelijke champignons zaten vermomd in, jawel een gehaktballetje. Ze is gek op die kleine balletjes, lekker bij de spaghetti en ook deze keer gingen de balletjes schoon op! Sorry meid, dat ik je heb misleid. (wel blij me het resultaat;-)

 

Deze keer zaten er maar tien champignons in, maar dit aantal gaan we langzaam opvoeren.

 

Ook eens proberen? Ze kunnen namelijk ook prima door als borrelhapje voor in het weekend of op een verjaardag.

 

Wat heb je nodig?

300 gram rundergehakt

10 champignons

1 sjalot

1 kleine teen knoflook

5 gram peterselie

snuf (gerookte) paprikapoeder

1 ei

1 beschuit (verkruimeld)

Peper & Zout

 

Wat te doen

Om te beginnen mogen: de champignons, de sjalot en de knoflookteen in vieren gesneden worden en in de keukenmachine. Daar mag vervolgens ook de peterselie bij, snij de steeltjes een keer door midden. Je mag de steeltjes er wel aan laten zitten. Alles mix je in een paar minuten tot hele kleine stukjes, ter grootte van een rijstkorrel. Het mengsel mag nu 5 minuten aangefruit worden.

 

Nadat het mengsel gebakken en afgekoeld is, mogen alle ingrediënten in een grote kom. Mix alles goed door elkaar tot een grote bol. Deel het gehaktmengsel in vieren en die vier stukken weer in vieren. Zo krijg je 16 gelijke mooie balletjes. Bak ze daarna 15-20 minuten in een beetje olijfolie bruin en gaar.

 

Tijd om te smullen, eet smakelijk!

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.