Fruitwater appel, komkommer, citroen en munt



Tijdens de kookworkshop ‘Zomerfruit festijn’ hebben we twee soorten fruitwater gemaakt.

Heerlijk voor de zomerse dagen, maar ook lekker na een schoolmiddag of als er iets te vieren valt.

Het staat super gezellig op tafel en het is ook nog eens heel lekker!

 

Hieronder vinden jullie het recept voor, fruitwater appel, komkommer, citroen en munt.

 

Ingrediënten:

 

1 Granny Smith

1 citroen

1/2 komkommer

3 takjes munt

1,5 liter water

 

Wat gaan we doen:

 

We gaan beginnen met het wassen en snijden van het fruit. Let goed op je vingers als je aan het snijden bent! Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. De schil laten we zitten. Je mag de partjes in dunne schijfjes snijden.

 

Ook de citroen gaan we in dunne schijfjes snijden, je mag de citroen eerst in de lengte doormidden snijden, pitjes verwijderen en vervolgens in dunne schijfjes snijden. De buitenste plakjes mag je weg doen, die zijn als het goed is helemaal wit van binnen en dat smaakt altijd een beetje bitter.

 

Van de komkommer gaan we mooie slierten maken, dat gaan we doen met een dunschiller. Let goed op je vingers, doe dit thuis samen met je vader of moeder.

 

Het fruit en de komkommer mag onderin de kan, daar bovenop kan de munt. Pluk de blaadjes van de takjes. Wrijf de blaadjes even tussen je handen heen en weer. Zo komt de geur en de smaak al een beetje vrij, ruik maar eens aan je handen.  Als alles in de kan zit, mag het water erbij.

 

Zet de kan in de koelkast om het fruitwater lekker koel te houden.

 

Met heel warm weer kun je er natuurlijk ook nog wat ijsklontjes bij in doen. Njoy!

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.