Fruitwater aardbei, basilicum en limoen



Tijdens de kookworkshop ‘Zomerfruit festijn’ hebben we twee soorten fruitwater gemaakt.

Heerlijk voor de zomerse dagen, maar ook lekker na een schoolmiddag of als er iets te vieren valt.

Het staat super gezellig op tafel en het is ook nog eens heel lekker!

 

Hieronder vinden jullie het recept voor, fruitwater aardbei, basilicum en limoen.

 

Ingrediënten:

 

1 limoen

10 aardbeien

2 á 3 takjes basilicum

1,5 liter water

 

Wat gaan we doen:

 

We gaan beginnen met de limoen en de aardbeien te snijden. Ik vind het leuk om de limoen in acht partjes en de aardbei in vier partjes te snijden. Maar in plakjes snijden werkt ook en ziet er net zo mooi uit. Kijk maar wat jij wil! Als je maar op je vingers let. Vergeet je niet het fruit te wassen en de kroontjes te verwijderen bij de aardbeien?

 

Het fruit mag onderin de kan en plet het fruit voorzichtig met een pollepel zodat er nog meer smaak vrij komt. We hoeven geen moes, dus voorzichtig het fruit aandrukken. Daar bovenop kan de basilicum. Pluk de blaadjes van de takjes, zorg dat je er een stuk of acht hebt. Wrijf de blaadjes even tussen je handen heen en weer. Zo komt de geur en de smaak al een beetje vrij, ruik maar eens aan je handen. Als alles in de kan zit, mag het water erbij, je kunt ook bubbeltjeswater gebruiken.

 

Zet de kan in de koelkast om het lekker koel te houden.

 

Met heel warm weer kun je er natuurlijk ook nog wat ijsklontjes bij in doen. Njoy!

 

Ps Is het lekkere fruitwater op? Vul gewoon weer aan met water en zet terug in de koelkast.

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.