Frisse wortel courgette salade



Tijdens de kookworkshop ‘3 gangen Kerstdiner’ hadden we als hoofdgerecht Kippastei.

 

Kippastei met zelfgemaakte aardappelpuree en frisse wortel courgette salade.

 

Wat heb je nodig voor de salade:

 

1 citroen

1 sinaasappel

2 eetlepels olijfolie

2 takjes peterselie

peper & zout

1 winterwortel

1 courgette

75 gr ongezouten cashewnoten

 

Aan het werk

 

We beginnen met het maken van de dressing. Pak een snijplank, een kleine kommetje en een citruspers. Pers een halve citroen en één sinaasappel uit. Voeg het sap samen met twee eetlepels olijfolie in de kom. De peterselie kun je fijn snijden met een schilmesje, maar je kunt de peterselie ook in stukjes knippen met een schaar. Denk aan je vingers! Beetje peper en zout erbij en de dressing is klaar.

 

Dan gaan we verder met de winterwortel en courgette. Pak de grote slakom erbij. We beginnen met het wassen van de groente en snijden beide uiteinden van de wortel en courgette eraf.

 

Nu komt het leuke, verrassende onderdeel. De veggie magic spiraalsnijder! Het is net een puntenslijper voor groente. Drukken en draaien en de slierten rollen eruit, in je kom. Als je klaar bent giet je de dressing er over en hussel je alles goed door elkaar.

 

De cashewnoten gaan we iets fijner maken door ze door midden te breken, doe ze eerst nog even in een apart bakje. Wanneer je de salade serveert strooi je de cashewnoten er overheen.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.