‘Fijnproeven in Twente’Soms moet je jezelf een cadeau gunnen, zo komt het dat ik nu met pretoogjes aan het bladeren ben in (het zoveelste) kookboek Fijnproeven in Twente.

 

Er zijn twintig restaurants en hun chefs geselecteerd uit de regio Twente, van Hardenberg tot Haaksbergen en van Holten tot De Lutte en alles wat daar tussenin ligt, om in de spotlights te zetten. Dat is gelukt! Ook is er aandacht voor de gastheer/vrouw van het restaurant en ook niet geheel onbelangrijk voor een lekker gerecht, een aantal leveranciers. Ook zij komen aan het woord.

 

Er staan niet alleen aantrekkelijke recepten en foto’s in, maar ook vermakelijke interviews. Het is leuk om te lezen hoe gepassioneerd de koks zijn, de achtergrondverhalen en de keuze van de producten die gebruikt worden. Waarom wordt er ingekocht bij bijvoorbeeld, slagerij Pots of bij Vertwenz te Borne.

 

Mij hebben ze al om, of moet ik zeggen geïnspireerd om een aantal restaurants te gaan bezoeken. De Moulin Bistronomie in Borculo staat inmiddels op mijn to go list. Restaurant Het Seminar in Zenderen stond er al een tijdje op, toch maar eens werk van maken.

 

De makers van het boek hadden ook een neus voor Michelinsterren, zij roken de vier sterren al van verre aankomen. Alle vier geselecteerde restaurants in Twente, De Bloemenbeek, De Bokkepruik, De Swarte Ruijter en ’t Lansink  staan in het boek. Dat kan een sterwaardige kerstdiner worden dit jaar!

 

Een aantal recepten zijn voor deze hobbykok nog wel een uitdaging. Sterker nog, een aantal ingrediënten komen in mijn vocabulaire en koelkast niet voor. Wat niet is kan nog komen, we zijn nooit te oud om te leren en te proberen, toch? De gegrilde Dorade filet en de Labneh met granaatappel, bleekselderij en komkommer met als dessert Witte Wijn Sabayon kan deze amateur wel aan. De opmaak van de borden daarentegen zullen er iets anders uit zien, maar ach..het gaat allemaal om de smaaksensatie (al wil het oog ook wat, ik weet het).

 

Dit weekend eerst maar eens een bezoekje brengen aan Buffalo Farm Twente in Denekamp, ik lees net dat zij gevulde buffel mozzarella verkopen. Dat lijkt me wel wat..  Wel op tijd opstaan, want ze zijn alleen op zaterdagochtend open. Best uniek dat er in Twente een buffelmelkerij zit, in totaal zijn er maar acht  buffelmelkerijen in heel Nederland. Des te leuker om daar eens kijkje te nemen en wat lekkers mee te nemen.

 

Het boek is uitgegeven ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van JCI Hengelo, een netwerkorganisatie voor jonge ondernemers, die Twente hiermee wat nadrukkelijker op de kaart wil zetten.

 

Koop je het boek voor € 14,95, dan maak je niet alleen jezelf heel gelukkig of degene die het boek van jou gaat krijgen. Je maakt ook de mensen blij die afhankelijk zijn van de voedselbank. De opbrengsten gaan namelijk naar de voedselbanken in Twente. Zie www.fijnproevenintwente.nl

 

Mooi cadeau voor de komende feestdagen! #Njoy

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.