‘Een ei hoort er bij’



Bij een feestje ‘hoort’ een eitje.

 

Bij ons thuis was dat vroeger vaste prik, een lekker gevuld eitje tussen de andere hapjes. In sommige huishoudens ontbreekt het eitje nog steeds niet.

 

In ons huishoudentje ben ik op het moment de enige die smult van een gevuld eitje. Onze meid weigert nog steeds heel vriendelijk elke poging om haar een ei te laten eten, gekookt, gebakken, flink geklutst het maakt niet uit. Nee is nee.

 

Vanavond hebben we gasten die dol zijn op eieren. Feestje!

 

Ik ga niet voor de gevulde eitjes, maar ik ga een lekkere eiersalade maken. Je hebt maar weinig nodig en het is in een hand om draai klaar. Zo is er tijd over voor nog meer lekkere hapjes.

 

 

Wat heb je nodig:

 

6 eieren

4 eetlepels yofresh (mayonaise)

2 eetlepels honingmosterd

15 gram bieslook

peper & zout

 

Nu aan de slag:

 

Eerst mogen de eieren de pan in, laat de 10-12 minuten koken. In de tussentijd kan je verder met het sausje.

 

Voor het sausje meng je de yofresh en de mosterd goed door elkaar en breng je het op smaak met peper & zout. De bieslook mag je fijn snijden of knippen en ook door de saus roeren.

 

Ondertussen zijn de eieren ook klaar, laat ze goed ‘schrikken’ met koud water zodat de schil er makkelijk af gaat. Laat de eieren nog even afkoelen en daarna mogen alle eieren in kleine stukjes gesneden worden.  Sausje erbij en klaar!

 

Serveer de salade in een mooie kom, toastjes ernaast en het feest kan beginnen!

 

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.