De intocht..



Vanaf het eerste Sinterklaasjournaal zitten wij al weer elke avond  stipt om 18.00 uur voor de buis. Gezellig kneuterig met zijn drietjes tegen elkaar aan gekropen op de bank. Gaat het weer spannend worden? Komt de boot vast te liggen of komt de boot op tijd in de haven, door de gesloten sluis.. En hoe zit het nu met de pakjes mamma???

 

Ook zaterdag waren we er helemaal klaar voor! Eerst voor de buis en daarna de stad in. Tot bleek dat wij een hele andere intocht gingen meemaken, de intocht van ‘zie ginds komen de (zoals onze kleine meid ze zelf noemt) waterpokkels, ik zie ze tevoorschijn komen’.

 

Geen live intocht dus voor ons, wel een hoop gekriebel. Ik kreeg er spontaan zelf jeuk van brrr rare dingen die waterpokken. Gelukkig kan ik mij daar niks meer van herinneren.

 

Door alle gekriebel, gedraai en dus weinig slaap op maandag maar niet naar school. Om voor wat afleiding te zorgen dacht ik, koekjes! We gaan koekjes bakken. Volgende keer wel eerst checken of je wat in huis hebt voordat je dingen gaat opperen die je dan toch echt moet nakomen.

 

Gelukkig hebben wij standaard wel eieren in huis, wat suiker en een lade vol met kruiden en jawel er lag nog een pakje bladerdeeg in de diepvries.  Perfect voor de meest simpele en luchtigste koekjes.

 

Aan de slag!

 

De bladerdeeg uit de diepvries halen en laten ontdooien, de oven warm laten draaien op 200 gr. En daarna de suiker, kaneel en speculaaskoekkruiden door elkaar mengen. Van elk een gladgestreken eetlepel.  Eitje loskloppen en op zoek naar koekvormpjes. Ik vond de koekmannetjes helemaal leuk. Mijn dochter, “mama, mag ik bloemetjes? Ik ben gek op bloemetjes” Natuurlijk mag jij bloemetjes en ja ook de hartjes. Wie ben ik? Koekmannetjes, duhhhu..

 

Steek de bladerdeeg in welke vorm jij maar wilt uit en smeer  ze in met een losgeklopt ei. Bestrooi het deeg met de ‘kaneel-suiker’ en hup de oven in voor 10-15 minuten. Let wel op, hoe kleiner het koekje des te korter in de oven.

 

Omdat ik kokosbloesemsuiker heb gebruikt, erg donker van kleur, lijken onze koekjes zo zwart als roet, maar ze smaakten heerlijk kruidig en lekker zoet. Geniet van alle spannende en zoete momenten, lief zijn en veel zingen;-) komen de cadeaus vanzelf! Njoy

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.