Creamy framboos met crunchy chocolateTijdens de workshop ‘3 gangen Kerstdiner’ hebben we onder andere dit overheerlijke toetje of moet ik zeggen “dessert” gemaakt.

 

Het toetje was gelijk favoriet voor hun eigen kerstfeest.

Wil jij het toetje ook maken? Hoeft niet alleen met kerst;-)

 

Wat het je nodig?

 

250 gram frambozen (diepvries)

1 eetlepel honing

250 ml slagroom

250 ml mascarpone

50 gram poedersuiker

5 chocolate chip cookies

 

Aan de slag

 

Van de 250 gram leg je 50 gram mooie frambozen apart. De andere 200 gram ga je samen met een eetlepel honing pureren met een staafmixer. Je kunt de puree even wegzetten in de koelkast.

 

Daarna ga je de slagroom met de poedersuiker luchtig kloppen met een keukenmixer. Zo luchtig dat je de kom ondersteboven boven je hoofd zou kunnen houden..(wie durft?) Als het luchtig is, schep je de mascarpone er doorheen. Even proeven mag en voeg eventueel nog wat poedersuiker toe als je een zoetekauw bent. Zet de mousse ook nog even apart in de koelkast.

 

De crunchy koekjes! ga je niet opeten maar verkruimelen. Dit is gelijk de start van het maken van je dessert.

 

Pak vier mooie glaasjes en vul de bodem met de koekkruimels. Bewaar nog een beetje voor het einde. Op de bodem komt een mooie witte laag mousse. Over de mousse gaat een laagje frambozenpuree gevolgd door weer een laagje mousse.

 

Bovenop leg je de mooie frambozen die je apart hebt gehouden en nog wat laatste crunchy kruimels. Wauw dat ziet er mooi uit! Njoy;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.