‘Bloemkool rijst’Ik kan toveren!

Rijst van bloemkool? Ja, het kan en nog lekker ook!

 

Het is mega makkelijk om te maken. Je hebt wel een keukenmachine nodig en verder natuurlijk een bloemkool. Houd ongeveer één vierde bloemkool per persoon aan.

 

Wat te doen

 

Verwijder de blaadje van de bloemkool en snij een klein plakje van de onderkant van de stronk af. Vervolgens snij je de bloemkool en ook de stonk in grove stukken. De stronk kun je prima opeten en is tevens heel gezond. Een bloemkool zit bomvol vitamine K en C.

 

De grove stukken doe je in de keukenmachine en deze zet je een paar minuutjes aan op de hoogste stand. Doe dit tot je bloemkool omgetoverd is tot kleine korrels, zo groot als een rijstkorrel.

 

Nu hoef je de rijst alleen nog maar 3-5 minuten te roerbakken.

 

Maak je rijst lekker met peper & zout of fruit eerst een uitje aan en voeg dan de rijst erbij. Of maak de rijst op smaak met een scheutje ketjap of sojasaus. Roerbakgroente erbij en je maaltijd is compleet.

 

Heb je dus een keer niet zo veel tijd of zin, of geen van beide. Dan is dit een ideaal recept om uit de kast te trekken. Wat wij nog wel eens doen in plaats van zelf roerbakgroente snijden, is een zakje fijne soepgroente door de (bloemkool) rijst.

 

In 15 minuten heb jij een gezonde en voedzame maaltijd op tafel staan.

 

Succes! Njoy

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.