‘Beter goed gejat dan slecht bedacht’Trakteren, is altijd een feestje! Maar niet voor alle papa’s en mama’s. Voor sommige is het denk ik zelfs een hele strijd en een stressvolle bezigheid. Anderen vinden het letterlijk een feestje en gaan helemaal los. Bij welke groep hoor jij?

 

Ik hang er een beetje tussen in. Stressvol vind ik het niet, maar een uitdaging is het toch wel. Het liefst semi gezond, vinden ze op school tegenwoordig toch ook wel een dingetje. Het oog wil ook wat, een leuk uitziende traktatie wordt erg gewaardeerd, maar bovenal; het moet lekker zijn. Het liefst veel en zoet. Van een groentemuffin wordt je kind niet populair ben ik bang. Terwijl dat toch best lekker zou kunnen zijn.. Als je populair wil blijven bij je eigen kind kan je beter een ander moment kiezen voor een schijf van vijf verantwoorde traktatie.

 

Ik heb een vriendin die elke keer weer super leuke traktaties maakt. Leuke traktaties betekent bij haar wel of tot laat nog druk zijn, of heel vroeg opstaan. Maar, het resultaat mag er elke keer weer zijn. Muffin-ijsjes, een voetbalveld met voetbalcake-pops of bloemen en Minion muffins. Als je als kind bij haar kinderen in de klas zit, zit je goed.

 

Internet staat bomvol ideeën! Het nadeel met internet (vind ik) is dat voor je het weet je twee uur verder bent. Je zat ideeën hebt opgedaan van wat je niet wil of vooral niet kan maken.. en je uiteindelijk watertandend en gefrustreerd nog een kop koffie gaat halen om weer van voren af aan te beginnen. Ik ga gewoon bij mijn vriendin in de leer. Mijn muppet  volgt haar muppets op, dus zat ideeën voor mij haha

 

Mocht je echt niet creatief zijn, geen zin of tijd hebben en wil je toch het ‘aahhh’ effect voor je zoon of dochter? Ga voor de Minions taart uit de ‘blauwe’ supermarkt.  Je maakt gelijk een aantal tandartsen blij met wat extra inkomsten. De Minion is gehuld in een korset van suikers en kleurstoffen. En dan de binnenkant, want zeg nou zelf uiteindelijk gaat het om de binnenkant.. een vulling van een overheerlijke stevige volslanke chocolade cake. Deze gaat dus niet door voor gezonde traktatie, maar eerlijk is eerlijk hij is super gaaf! Ik word sowieso blij van de Minions;-)

 

Ik heb nog driekwart jaar om na te denken over een traktatie. Wat zal het worden? Twee jaar geleden werd ik heel blij aangekeken door drie jarige muitertjes toen ik met onze kersenmannetjes aan kwam. Toen ze vier werd mocht ze zelf de zelfgemaakte koekjes versieren, ze verdienden niet de schoonheidsprijs maar oh wat was mijn dochter gelukkig met haar eigen creatie! Dat is voor mij ook heel wat waard. Ik laat het nog even rusten en het telefoonnummer van mijn vriendin staat toch al onder speed dial, moet goed komen!

 

Hoe origineel zijn jouw traktaties? Ben jij creatief of laat jij je liever door andere inspireren?

 

 

 

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.