Basisrecept voor pizzadeeg



Pizzadeeg

Wat heb je nodig voor 4 pizza’s:

 

500 gram bloem

1 zakje gedroogde gist (7 gram)

snuf zout

1 theelepel suiker

2 theelepels oregano

5-6 eetlepels olijfolie

3 dl handwarm water

 

Wat te doen:

 

Als eerste pakken we een grote mengkom. Voeg alle ingrediënten in de mengkom en roer vervolgens alles goed door elkaar. Kneed het deeg tot een mooie bol. Wanneer het deeg nat en plakkerig aanvoelt kun je een klein beetje bloem toevoegen. Laat het deeg minimaal 30 minuten rijzen. Dek de kom af met huishoudfolie of een natte theedoek en zet de kom op de kachel of in het zonnetje.

Terwijl je wacht kan je de saus maken en alle ingrediënten klaar zetten.

Wanneer de 30 minuten om zijn, kun je het deeg uitrollen en beleggen met wat jij lekker vindt. Daarna mag nu de pizza 12 minuten de oven in op 200 graden. Voel (voorzichtig) of het deeg naar wens is en de kaas lekker is gesmolten. #Njoy

 

 

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.