Knapperige PaasbloemenTijdens de kookworkshop ‘Paasbrunch’ hebben we deze heerlijke Paasbloemen gemaakt.

 

Wat heb je nodig voor twaalf knapperige bloemen:

 

6 bladerdeeg vellen (diepvries)

6 theelepels nutella

20 gram cashewnoten, ongezouten

20 gram pecannoten, ongezouten

2 eetlepels melk of een losgeklopt ei

 

Wat gaan we doen:

 

We gaan beginnen met het bladerdeeg uit de verpakking te halen en haal de vellen van elkaar. Laat ze even liggen zodat ze kunnen ontdooien.

 

Daarna gaan we de oven voorverwarmen, haal de bakplaat uit de oven en zet de oven aan op 190 graden.

 

In de tussentijd zetten we de nutella klaar en gaan we de nootjes fijn maken. De nootjes kun je met de vingers doormidden breken, niet te kleine stukjes maken. Je mag ze straks nog wel proeven en doorbijten.

 

Als je daarmee klaar bent kun je het deeg gaan uitsteken met een koekvorm. Eerst moet je de witte papieren vellen verwijderen. Daarna kan je beginnen met uitsteken. Als het goed is kun je vier ‘bloemen’ uit één plakje deeg halen. Leg 12 ‘bloemen’ voor je neer en leg de andere 12 even apart. Op de 12 bloemen die voor je liggen doe je per bloem een halve theelepel nutella en strooi je er een paar nootjes op. Doe dit met alle 12 de bloemen.

 

Daarna leg je op alle 12 de bloemen een plakje deeg die je apart hebt gelegd. Druk de zijkanten iets aan met je vingers zodat je geen nutella of nootje meer ziet.

 

We kunnen nu de bakplaat erbij pakken en daar een vel bakpapier op leggen. Op het bakpapier leg je alle bloemen en smeer je de bloemen met een bakkwast in met melk of een losklopt ei. Door de melk of het ei krijgt je bloem een mooie bruine kleur.

 

De hapjes kunnen nu 15-20 minuten de oven in.

 

De kookwekker mag eerst op 15 minuten, als de wekker gaat kijk je of ze al lekker knapperig en bruin zijn geworden. Nog niet bruin genoeg? Zet de wekker op 5 minuten en kijk ze bruin;-)

 

De oven bedienen doe je altijd samen met een volwassene, voor je het weet verbrand je de vingers. Daar wordt niemand blij van.

 

Nu komt het lastigste gedeelte en dat is, wachten tot ze afgekoeld zijn!

Eet smakelijk;-)

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.