Tijdens de kookworkshop ‘3 gangen Kerstdiner’ hadden we als voorgerecht zoete aardappelsoep.

 

Zoete aardappelsoep met kokos en peterselie.

 

Wat heb je nodig:

 

500 gram zoete aardappelen

3 winterwortels

2 uien

25 gram roomboter

1 liter kippenbouillon

250 ml kokosmelk

handvol peterselie

zout & peper

 

Aan de slag:

 

Pak een grote pan en laat het klontje boter zachtjes smelten. Dan gaan we verder met de uien, snij ze fijn en fruit de uien aan in de pan. Tijdens het aanfruiten ga je verder met het schillen en snijden van de aardappelen en wortelen. Snij alles in kleine stukje of beter nog laat dit doen, deze groenten zijn erg hard en dus erg gevaarlijk met een groot mes. Voeg de groenten bij de uien en laat alles even aanfruiten. Strooi er een klein beetje zout en peper overheen.

 

Kook een liter water en los twee bouillonblokjes op. Goed roeren en dan mag je eerst 400 ml bij de groente doen om de groente 10 minuutjes in te laten stoven. Eerst breng je de bouillon aan de kook en daarna zet je het vuur laag en doe je de deksel half op de pan.

 

Na 10 minuten voeg je de rest van de bouillon en de kokosmelk toe en laat je alles 20 minuten zachtjes doorkoken.

 

Nu komt een leuk, maar beetje gevaarlijk klusje. We gaan de soep pureren met een staafmixer. Doe dit samen met een volwassene anders heb je grote kans dat jij schone kleren aan moet en de keuken een poetsbeurt nodig heeft. Pureer tot een gladde soep en proef of er nog wat peper of zout bij moet?

 

Schenk de soep in mooie kommen en garneer de soep met peterselie.

 

Eet smakelijk!

 

 

Dit recept is gebaseerd op het recept van Easy Peasy, de hoeveelheden heb ik iets aangepast en ik heb peterselie gebruikt omdat ik zelf niet zo’n fan van koriander ben.

 

Deel dit bericht!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Reacties

Volg ons

facebook_icon instagram_icon pinterest_icon mail_icon

kirsty

Sophie & Ik
Ter inspiratie en vermaak voor jong en oud, samen koken en genieten.